Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μητρογκόλ : Από την απαξίωση στην αποθέωση



Στο πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, για τα πλαίσια του Champions League, o διεθνής Έλληνας επιθετικός Κώστας Μήτρογλου πέτυχε χατ τρικ και έμεινε την ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σημειώνει τρία γκολ σε αγώνα Champions League.. Πρόκειται για ένα παίχτη, που έχει περάσει πάρα πολλά για να διακριθεί και να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, καθώς αναγκάστηκε επί δύο συναπτά έτη να αγωνίζεται ως δανεικός σε άλλες ελληνικές ομάδες. Κάτι που όπως φάνηκε τον έκανε πολύ καλύτερο και πιο ώριμο.
 Ο Κώστας Μήτρογλου έγινε γνωστός μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2007. Την αποστολή της ομάδας απάρτισαν ο Σωτήρης Νίνης, ο Ελίνι Δημούτσος και άλλοι νεαροί παίκτες που αγωνίζονται μέχρι σήμερα σε αρκετούς ελληνικούς συλλόγους. Ο Ολυμπιακός να σημειωθεί ότι τον είχε αποκτήσει πριν τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο , όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, με αποκορύφωμα τη νίκη με 3-2 επί της Γερμανίας , όπου το δικό του γκολ έφερε την ανατροπή, μαζί με τα γκολ των Νίνη και Λαμπρόπουλου. Μπορεί στον τελικό οι Ισπανοί να ήταν καλύτεροι ( 1-0 ) , αλλά τα κέρδη ήταν μεγαλύτερα.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής

Ο προερχόμενος από την Γκλάντμπαχ επιθετικός δείχνει με το καλημέρα τις διαθέσεις του. Γκολ στο ανεπίσημο ντεμπούτο στο φιλικό με την Εσπανιόλ, ενώ με δική του κεφαλιά χαρίζει στον Ολυμπιακό την πρώτη κούπα της χρονιά στον τελικό του Σούπερ Καπ με την Λάρισα( 1-0 ).
 
Η καλή χρονιά όμως του Κοβάσεβιτς και του Λούα Λούα δεν του δίνουν την δυνατότητα να κερδίσει πολύ χρόνο συμμετοχής. Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα το πετυχαίνει απέναντι στο Λεβαδειακό, ενώ με δικά του τέρματα χαρίζει την νίκη- θρίλερ ( 2-1) στη φάση των 16 του Κυπέλλου απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων. Ο Ολυμπιακός παίζει με την Λάρισα και είναι πίσω στο σκορ με το τέρμα του Μετίν. Ο Μήτρογλου δεν ξεχνά την καλή του πελάτισσα και με γκολ στο 90’ δίνει τρίποντο τίτλου στους ερυθρόλευκους, ενώ την τελευταία αγωνιστική πετυχαίνει τα δύο πρώτα τέρματα στην νίκη με 3-1 απέναντι στον Ηρακλή και εξασφαλίζει τον τίτλο για τους Πειραιώτες. Ο νεαρός φορ κλείνει εντυπωσιακά τη χρονιά και υπόσχεται καλύτερη συνέχεια. δείχνοντας καλά στοιχεία, έχοντας πετύχει συνολικά 8 γκολ.
 
Θα το βαρέσω εγώ…

Η επόμενη χρονιά δεν ξεκινά καλά για τον Μήτρογλου, καθώς προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και από την αρχή ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να μην προτιμά τον Έλληνα επιθετικό για το αρχικό σχήμα, καθώς δεν έχει την απαιτούμενη ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Κύπρο για τα προκριματικά ματς για το Champions League. Ο Μήτρογλου αποφασίζει να πάρει τη μπάλα και να εκτελέσει μόνος του το πέναλτι που κερδίζει ο Γκαλέτι, Δοκάρι, ήττα με 3-0 και γκρίνια στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Αγωνίζεται ελάχιστα, καθώς ο Ντιόγκο πληροί περισσότερο τα πλάνα του Βαλβέρδε. Σκοράρει απέναντι στην Νόρτζελαντ, και άλλες δύο φορές με τον Πανιώνιο σε ματς πρωταθλήματος, αλλά μένει εκεί καθώς δεν παίζει παρά ελάχιστα ματς.
 
 
 
Πιστόλια vo 1

Αυτή η χρονιά είναι για τον Έλληνα επιθετικό και φαίνεται από την αρχή. Ο Τιμούρ Κετπάγια δίνει ευκαιρίες στον νεαρό και εκείνος σκοράρει ακατάπαυστα. Βρίσκει δίχτυα και στα δύο ματς με την Σέριφ για τα προκριματικά του
Champions League( 0-2, 1-0 ) και μάλιστα το γκολ στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού είναι ποίημα. Καλείται να παίξει μόνος του στην επίθεση και επωμίζεται το βάρος του βασικού για πρώτη φορά. 40 μέρες παίζει μόνος του και βγάζει μάτια, καθώς σκοράρει με Αστέρα και Εργοτέλη και ανοίγει επίσης λογαριασμό στην Ευρώπη με την Σταντάρ.


Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι δική του υπόθεση, Πρώτη φορά βασικός , δύο γκολ απέναντι στους πράσινους , με το δεύτερο να είναι από τα καλύτερα που έχουν σημειωθεί σε ντέρμπυ αιωνίων. Έτσι αρχίζει η δική του παράδοση με τον Παναθηναϊκό.






Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έρχεται πάλι στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο διεθνής φορ παίζει λιγότερο, αλλά απαντάει με γκολ. Στο ματς με τη Μπορντό πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ , αλλά προκαλεί ζητώντας ειρωνικά αλλαγή από τον προπονητή του.  Τελειώνει τη χρονιά με 12 γκολ και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, δείχνοντας πιο ώριμος.



Κώστα, η Πλατεία σε καλεί

Επιστροφή για τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των ερυθρολεύκων και τα ίδια προβλήματα εμφανίζονται και τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του τον Πάντελιτς και τον Μιραλάς και δεν υπάρχει χώρος για τον Έλληνα επιθετικό. Πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ σε ένα από τα ελάχιστα ματς που αγωνίστηκε στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή, καθώς συμμετείχε μόλις πέντε φορές. Τον Ιανουάριο ο Πανιώνιος του κάνει πρόταση δανεισμού για 6 μήνες και εδώ ξεκινά η αναγέννηση του Μήτρογλου. Σε 11 συμμετοχές γράφει 8 τεμάχια. Με το καλημέρα οι ΝεοΣμυρνιώτες αλώνουν το Χαριλάου στη νίκη με 2-0 επί του Άρη με δικά του τέρματα, ενώ σκοράρει την επόμενη αγωνιστική και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα γκολ του βοηθούν τον Πανιώνιο να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και ο Έλληνας επιθετικός κερδίζει πολλά από την παραμονή του στην Πλατεία. όπου είχε προπονητή τον Τάκη Λεμονή.( είχαν συνυπάρξει και στην πρώτη του χρονιά με τον Ολυμπιακό).



 

 
Σου πάνε τα μπλε
 
 
Ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να τον παραχωρήσει δανεικό καθώς δεν πρόκειται όπως όλα δείχνουν να πάρει χρόνο συμμετοχής. Στον Ατρόμητο συναντά τον Γιώργο Δώνη και εκεί αρχίζει να δημιουργείται ένας δεινός εκτελεστής, με καθαρό μυαλό ,
αφήνοντας πίσω τα ατοπήματα του παρελθόντος. Ξεκινά πάλι με τέρμααπέναντι στον Παναθηναϊκό και είναι ο παίχτης που δίνει το εύκολο γκολ στην ομάδα του Περιστερίου. Βρίσκει δίχτυα 16 φορές , πρώτος σκόρερ της ομάδας , ενώ έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του. Με γκολ του στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ( 2-2) οδηγεί τον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου η μοίρα τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό. Κάνει καλό παιχνίδι ( αν και δεν καταφέρνει να σκοράρει) και μάλιστα με αντιπάλους τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Η χρονιά τελειώνει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχωρεί για την Ισπανία και ο Μήτρογλου είναι έτοιμος για την μεγάλη ευκαιρία.
 

Ο πιστολέρο είναι εδώ…


 
Η χρονιά ξεκινάει όχι και τόσο καλά, καθώς ο Ραφίκ Τζιμπούρ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και σκοράρει συνεχώς. Ο Μήτρογλου όμως φυλάει τα καλά για την Ευρώπη. Σκοράρει συνολικά 4 γκολ ( 2 με Μονπελιέ και 2 με Άρσεναλ), ενώ στο πρωτάθλημα πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και απαντάει στην κριτική που δέχεται. Πετυχαίνει συνεχώς γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και βοηθάει τον Ολυμπιακό να φτάσει στην επίτευξη του νταμπλ με σημαντικά γκολ στις νίκες με Αστέρα και Κέρκυρα εκτός( 0-1 ). Πετυχαίνει 20 στη σεζόν ( 11 στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο, 4 στο Chmapions League), ενώ δεν ξεχνά τον Παναθηναϊκό , όπου σκοράρει στο ντέρμπυ του φαληρικού γηπέδου( 1-1). Κερδίζει δίκαια τη θέση του στον Ολυμπιακό, μετά από αρκετές δυσκολίες που συνάντησε.


 
Ώρα για απογείωση

Μετά την φυγή του Τζιμπούρ έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει. Μαζί με τον Σαβιόλα έχουν δημιουργήσει ένα καλό δίδυμο που προκαλεί πανικό σε κάθε άμυνα. Μέχρι στιγμής μετράει 6 γκολ στο πρωτάθλημα και 3 στην Ευρώπη, καθώς έχει πετύχει 3 φορές χατ τρικ. Η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα, καθώς ο Έλληνας φορ δεν σταματά να πυροβολεί. Κάτι που μπορεί να είναι κέρδος και για την Εθνική, εν όψει των κρίσιμων αγώνων για τα προκριματικά του Mundial.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου