Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ξέρω τί έκανες κάθε 2η αγωνιστική



Διαβάστε στο αφιέρωμα  τί έχει κάνει ο Ολυμπιακός αγωνιζόμενος για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League τα προηγούμενα χρόνια. Απρόσμενες ήττες που έφεραν κοντά τον αποκλεισμό και μεγάλες νίκες που άνοιξαν το δρόμο προς την πρόκριση.

Το σημερινό ματς που δίνει ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο είναι σημαντικό, καθώς με νίκη οι Πειραιώτες μπαίνουν σε τροχιά πρόκρισης, ενώ εξασφαλίζουν σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο Europa League. Για αυτό πρέπει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τις Βρυξέλλες, αν θέλει να ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια.
Ας δούμε αναλυτικά παλαιότερα ματς του Ολυμπιακού και τι αποτέλεσμα είχαν στην συνέχεια των «ερυθρολεύκων» :



1997-1998, Ρόζενμποργκ- Ολυμπιακός 5-1 : Στην πρώτη του χρονιά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι Πειραιώτες ξεκινούν με νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απέναντι στην Πόρτο. Η συνέχεια όμως δεν είναι ανάλογη, καθώς η ήττα στην Νορβηγία είναι βαριά και αρχίζει η γκρίνια. Από αυτό το ματς ο Ολυμπιακός κρατάει το γκολ του Πίτερ Οφορίκουε , ο οποίος μείωσε σε 4-1, που αποτελεί ρεκόρ, καθώς είναι μέχρι σήμερα ο νεότερος σκόρερ στο Champions League. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος πάνω από τους Νορβηγούς με 5 βαθμούς και συνέχισε στο Uefa.
 

 
 


1998-1999, Ολυμπιακός- Κροάσια 2-0 : Μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χρονιές του Ολυμπιακού, που σταμάτησε από τον... αέρα και τον Αντόνιο Κόντε στο επαναληπτικό 1-1 με τη Γιουβέντους στο Ολυμπιακό στάδιο. Μετά τον «χρυσό» βαθμό με την Πόρτο, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κροάσια , την οποία νικάει με 2-0 με τα τέρματα του Αλέξη Αλεξανδρή και του Σίνισα Γκόγκιτς, που πέτυχε ένα απίστευτο γκολ. Οι Πειραιώτες τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους με 11 βαθμούς και πέρασαν στους ''8'', όπου αντιμετώπισαν την Γιουβέντους και παραλίγο να την αποκλείσουν.
 

 
 
 
1999-2000,Πόρτο – Ολυμπιακός 2-0 : Μπορεί η χρονιά να ξεκίνησε εντυπωσιακά με το 3-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στη Ρεάλ, ο Ολυμπιακός όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Champions League. Δεν ήταν καλός απέναντι στην Πόρτο και όπως ήταν φυσικό ήρθε η ήττα με 2-0 . Παρά την ήττα ο Ολυμπιακός πάλεψε στα υπόλοιπα ματς του ομίλου και ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα, αν δεν είχε χάσει το ματς με τη Μόλντε( όπου προηγούταν με 0-2 στο ημίχρονο) και αν ο Μερκ είχε δει το χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος στο ματς στην Ισπανία( 0-0 το σκορ στη φάση αυτή , νίκησε η Ρεάλ με 3-0). Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος με 7 βαθμούς.
 

 
 
 
2000-2001,Ολυμπιακός- Λυών 2-1 : Μια χρονιά που ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός συνέχειας του Champions League και πάλι από σοβαρά διαιτητικά λάθη. Έχοντας χάσει την πρώτη αγωνιστική με 2-1 από την Βαλένθια, υποδέχεται στην Αθήνα τη Λυών, την οποία νικάει με 2-1 με τα γκολ των Οφορίκουε και Ζιοβάνι, ενώ για τους Γάλλους μειώνει ο αδικοχαμένος Φοέ. Στα υπόλοιπα ματς κάνει το 3 στα 3 στην έδρα του και πάει στο τελευταίο ματς στη Γαλλία, όπου τα λάθη του διαιτητή επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Ζιοβάνι, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι στον Άλβες. Έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε άδικα 3ος με 9 βαθμούς.
 

 
 
 
2001-2002, Λιλ- Ολυμπιακός 3-1 : Μετά την ισοπαλία στην Ισπανία με την Ντεπορτίβο, τα πράγματα δεν ήταν καλά στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός έχασε με 3-1 από τους Γάλλους, καθώς η άμυνα των Πειραιωτών δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Ο Γιαννακόπουλος στις καθυστερήσεις μείωσε σε 3-1, σε μια κακή χρονιά για τον Ολυμπιακό, όπου τερμάτισε τελευταίος με 5 βαθμούς, καθώς στο τελευταίο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γεωργίου, έκανε σοβαρό λάθος στο ματς με τη Λα Κορούνια και έτσι χάθηκε και η 3η θέση.
 

 
 
 
2002-2003, Μακάμπι Χάιφα- Ολυμπιακός 3-0 : Ο Ολυμπιακός έρχεται από μια μεγάλη νίκη με 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν και αντιμετωπίζει στην Κύπρο την Μακάμπι, σε ένα ματς όπου το γήπεδο είναι γεμάτο από Έλληνες. Χάνειμε κάτω τα χέρια 3-0 μ ε τον Αγιεκμπένι να γίνεται ήρωας και να πετυχαίνει χατ τρικ. Αυτή η ήττα «πλήγωσε» πολύ τον Ολυμπιακό, καθώς στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αποφύγει τις ήττες από την Μάντσεστερ και τη Λβερκούζεν και έτσι τερμάτισε 4ος με 4 βαθμούς.
 





2003-2004, Ολυμπιακός Γιουβέντους 1-2 : Άτυχος ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν, καθώς το πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει την ευρωπαϊκή διάκριση. Απέναντι στους Ιταλούς έκανε πολύ καλό παιχνίδι και προηγήθηκε με πολύ ωραία κεφαλιά του Άκη Στολτίδη, αλλά ο Κατεργιαννάκης αιφνιδιάστηκε δις από τα σουτ του Πάβελ Νέντβεντ και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αυτό που σίγουρα δεν θα ήθελαν να θυμούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι η βαριά ήττα με 7-0 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, χωρίς να μπορούν να ξεχάσουν όμως το 3-0 με τη Γαλατασάραι καθώς και το γκολ του Ζιοβάνι στον Μοντραγκόν. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε για 3η συνεχόμενη χρονιά 4ος, πάλι με 4 βαθμούς.
 

 
 
 
2004-2005, Ολυμπιακός Λίβερπουλ 1-0 : Μετά την ισοπαλία με 0-0 με την Ντεπορτίβο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Λίβερπουλ, στο πρώτο ματς των ομίλων που έγινε στην έδρα του και μάλιστα στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης ». Οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλύτεροι από τους Άγγλους και πήραν τη νίκη με κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη. Το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, καθώς ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια ( Οκκάς και Στολτίδης) και άλλες ευκαιρίες. Στο τέλος των ομίλων έμειναν 3οι με 10 βαθμούς(!) και συνέχισαν στο κύπελλο Uefa.
 

 
 
 
 
2005-2006 , Ρεάλ- Ολυμπιακός 2-1 : Έχει προηγηθεί μια μεγάλη ήττα από την Ρόσενμποργκ με 1-3 εντός και ο Ολυμπιακός τα παίζει όλα για όλα στο ματς με τους «Μαδριλένους». Βρίσκεται πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ, ισοφαρίζει με την ρουκέτα του Παντελή Καφέ, αλλά στο 89' δέχεται γκολ από τον Σολδάδο και φεύγει χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Συνέπεια οι 4 βαθμοί και η 4η και τελευταία θέση του ομίλου, που έκλεισε πάντως με γλυκιά νίκη επί της Ρεάλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 
 
 
2006-2007, Σαχτάρ Ντόνεσκ– Ολυμπιακός 2-2 : Πολύ κοντά στο πρώτο του ευρωπαϊκό «διπλό» φτάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ταξιδεύει στην Ουκρανία και ψάχνει την νίκη απέναντι στη Σαχτάρ. Αν και προηγήθηκε δύο φορές, αρχικά με τον Κωνσταντίνου και στην συνέχεια με τον Καστίγιο, οι Ουκρανοί απάντησαν δις και στέρησαν το διπλό από τους ερυθρόλευκους, όπου εκείνη τη χρονιά τερμάτισαν στην 4η θέση με 3 βαθμούς, χωρίς νίκη.
 

 
 


 
2007-2008, Βέρντερ Βρέμης- Ολυμπιακός 1-3 : Το «διπλό» ήρθε ένα χρόνο μετά,μια χρονιά όπου οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πρόκριση στους ''16'' για πρώτη φορά μετά το 1998. Με προπονητή τον Τάκη Λεμονή, ο Ολυμπιακός «πάτησε» τους Γερμανούς που προηγήθηκαν με τον Αλμέιδα και πήραν την πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη με τα γκολ των Στολτίδη, Πατζατζόγλου και Κοβάσεβιτς, σε μια ονειρική χρονιά η οποία συνοδεύτηκε και από το διπλό στην Ιταλία απέναντι στη Λάτσιο.
 
 

 
 
 
2009-2010, Άρσεναλ- Ολυμπιακός 2-0 : Σε μια χρονιά με συνεχόμενες αλλαγές προπονητών, οι ερυθρόλευκοι έμειναν ανεπηρέαστοι στην Ευρώπη, καθώς η ήττα από τους «κανονιέρηδες» δεν τους δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Με κορυφαίο τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Άρσεναλ, η οποία πάντως ... ζορίστηκε για να νικήσει, καθώς το γόρδιο δεσμό έλυσαν οι Βαν Πέρσι και Αρσάβιν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός με 10 βαθμούς πέρασε και εκείνη τη χρονιά στους ''16'' έχοντας 3 νίκες στην έδρα του.



 
 
 
2011-2012, Άρσεναλ- Ολυμπιακός 2-1 : Πολύ άτυχος εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός, όχι μόνο σε αυτό το ματς. Τα προσωπικά λάθη των Κοστάντσο και Μαρκάνο έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στην Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Φουστέρ, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Τοροσίδη( ακόμα κουνιέται πρέπει να κουνιέται ...) αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Αγγλία. Αυτή η ήττα, σε συνδυασμό με εκείνη της πρώτης αγωνιστικής από την Μαρσέιγ, δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να περάσει στην επόμενη φάση , καθώς τερμάτισε 3ος με 9 βαθμούς.
 
 
 
 
 
 
2012-2013, Άρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1 : Πολλά κοινά με την περασμένη σεζόν, καθώς και πάλι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Λονδίνο την δεύτερη αγωνιστική, ενώ έχει ηττηθεί πάλι, από την Σάλκε αυτή τη φορά, στην έδρα του. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφαρίζουν λίγο πριν από το ημίχρονο με τρομερή κεφαλιά του Μήτρογλου, αλλά δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση της Άρσεναλ και έτσι φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Στα εναπομείναντα 4 ματς, ο Ολυμπιακός έκανε 3 νίκες και έμεινε πάλι στην 3η θέση με 9 βαθμούς, για 3η φορά στη ιστορία του.
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου