Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Όλα τα ευρωπαϊκά... Μητρο-γκολ



Με αφορμή το χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου απέναντι στους Βέλγους, που άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη, θυμόμαστε όλα τα γκολ του "πιστολέρο" σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
 


Με το χτεσινό του χατ τρικ, ο επιθετικός του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που πετυχαίνει τρία γκολ σε ματς στη φάση των ομίλων του Champions League, καθώς κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο ματς με τη Λεβερκούζεν το Σεπτέμβριο του 2002.


Με τα 3 τέρματα που σημείωσε απέναντι στην βελγική ομάδα, ο Μήτρογλου έφτασε τα 12 γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ βρήκε δίχτυα  στο Champions League για 9η και είναι ο δεύτερος Έλληνας σκόρερ με τα περισσότερα γκολ, πίσω από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που έχει 11( έχοντας παίξει σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό).


Ας θυμηθούμε τα 12 γκολ του φορ του Ολυμπιακού:

1. 2008 Νόρτζελαντ- Ολυμπιακός 0-2 : Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Νορβηγία για το πρώτο προκριματικό ματς για τους ομίλους του κυπέλλου Uefa με την άγνωστη Νόρτζελαντ και ο Μήτρογλου στο 73' είναι εκείνος που δίνει τη λύση για τους «ερυθρόλευκους »με ωραίο αριστερό σουτ.( το γκολ στο 0.36).

 
 
2. 2009 Σέριφ- Ολυμπιακός 0-2 : Έχοντας περάσει από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο Ολυμπιακός παίζει με τη Σέριφ Τίρασπολ για τα προκριματικά του Champions League και δυσκολεύεται να παράγει πολλές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ανοίγει το σκορ με τον Ντουντού, για να έρθει ο Έλληνας φορ να «κλειδώσει » την νίκη και την πρόκριση με τρομερό σόλο και ωραία εκτέλεση. ( το γκολ στο 1.20) 

 
 
3. 2009 Ολυμπιακός- Σέριφ 1-0 : Ματς που εύκολα θα ξεχαστεί, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε αγγαρεία στον επαναληπτικό. Το μόνο αξιοσημείωτο το γκολ του Μήτρογλου, ύστερα από κεφαλιά- πάσα του Μαρέσκα.( το γκολ στο 0.52).

 
 
4. 2009 Ολυμπιακός- Σταντάρ Λιέγης 2-1 : Ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στους Βέλγους και καταφέρνει να γυρίσει το ματς, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μετά από πολύ καλό φάουλ του Γκαλέτι, ο Κώστας Μήτρογλου με πολύ δύσκολη κεφαλιά ισοφαρίζει, για να έρθει ο Στολτίδης στο τέλος να χαρίσει τη νίκη . Αυτό ήταν και η αρχή για τον επιθετικό του Ολυμπιακού στο Champions League.( το γκολ στο 0.57).
 

 
 
5. 2010 Μπορντό- Ολυμπιακός 2-1 : Την ίδια χρονιά, ο Ολυμπιακός πηγαίνει με σκοπό να «παλέψει» για την ανατροπ στον επαναληπτικό με τους Γάλλους. Αν και βρίσκεται πίσω στο σκορ , ο Μήτρογλου στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίζει με τρομερό σουτ και «αναπτερώνει » το ηθικό των ερυθρολεύκων που δεν μπόρεσαν όμως να φύγουν με την πρόκριση( στο γκολ ο Έλληνας επιθετικός ειρωνικά απευθυνόμενος προς τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ζήτησε αλλαγή).
 

 


6. 2012 Άρσεναλ- Ολυμπιακός 3-1 : Σεζόν 2012-2013 και ο Μήτρογλου, μετά τους δανεισμούς σε Πανιώνιο και Ατρόμητο είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Στο ματς του Λονδίνου ΄φερνει το παιχνίδι στα ίσα με ασύλληπτη κεφαλιά και αρχίζει να δείχνει τις ... άγριες διαθέσεις του.( το γκολ στο 0.30).

 
 
7. 2012 Μονπελιέ- Ολυμπιακός 1-2 : Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Μήτρογλου, που στο 91' , μετά από ασίστ του Αμπτούν, κάνει το 1-2 και υπογράφει τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Γαλλία.
 
 


8. 2012 Ολυμπιακός Μονπελιέ 3-1 : Ο Έλληνας επιθετικός χτυπά και πάλι απέναντι στους Γάλλους και πετυχαίνει το 3ο τέρμα των ερυθρολεύκων, κλειδώνοντας μία ακόμα νίκη. Τρίτο συνεχόμενο γκολ που δείχνει ότι ο φορ του Ολυμπιακού δεν σταματάει.( το γκολ στο 1.08).

 
 
9. 2012 Ολυμπιακός- Άρσεναλ 2-1 : Ματς γοήτρου απέναντι στην Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» , αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον πιστολέρο. Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει ακόμα μία ανατροπή και το δεύτερο γκολ του Μήτρογλου είναι για.. Όσκαρ. Με πολύ τεχνικό σουτ καρφώνει τη μπάλα στη γωνία του Σέζνι και ο Ολυμπιακός αποχαιρετά με ψιλά το κεφάλι το Champions League.( το γκολ στο 1.03).

 
 
 
10. 2013 Άντερλεχτ- Ολυμπιακός 0-3 : Πρώτο χατ- τρικ Έλληνα επιθετικού στο Champions League και πρώτοι βαθμοί για τον Ολυμπιακό στον όμιλο. Το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Μπαμπίνσκι θα θυμάται το τρίτο τέρμα του Έλληνα επιθετικού, που έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Βέλγου τερματοφύλακα. (τα γκολ στο 0.42 , στο 2.55 και στο 3.27).
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου