Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Στο τέλος μιλά η έδρα



Ήταν ένας τελικός, ένας ιδιαίτερος αγώνας, όπου εκεί δεν μετρούν οι βαθμοί που έχεις κατακτήσει από τα υπόλοιπα ματς. Τέτοια παιχνίδια έχει κληθεί να δώσει καισ το παρελθόν ο Ολυμπιακός. Άλλες φορές τα κατάφερε, άλλες δεν άκουσε αυτά που ήθελε από τους άλλους αγώνες, και κάποιες φορές έπαιξε απλά για την τιμή του.
Από την ώρα που χτίστηκε το γήπεδο Γ.Καραισκάκης, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα του την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Σε 7 παιχνίδια μετρά 6 νίκες και 1 ισοπαλία, με απολογισμό 15-5 γκολ. Και ο αγώνας με τους Βέλγους ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή την παράδοση. O Ολυμπιακός έχει μετατρέψει την έδρα του σε κάστρο στις τελευταίας αγωνιστικές και αυτό τον βοηθά να φτάνει πιο εύκολα στο αποτέλεσμα που θέλει.

Ολυμπιακός-Ρεάλ 2-1  2005-2006

Με κάτι αμούστακα παιδιά και μέσα σε αυτούς τον Σέρχιο Ράμος, η Ρεάλ ήρθε αδιάφορη στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων απέναντι στον Ολυμπιακό, που έψαχνε τη νίκη για να χρυσώσει το χάπι και να δώσει λίγη χαρά στους φιλάθλους του. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με τον Ράμος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με φοβερό γκολ του Μπουλούτ και με τον Ριβάλντο.




Ολυμπιακός- Σαχτάρ 1-1 2006-2007

Παιχνίδι που έκρινε την 3η θέση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ. Ένας Ολυμπιακός που έπαιζ επιο πολύ με το ένστικτο και με τις ικανότητες του Καστίγιο, βρέηκε πίσω στο σκορ από την ουκρανική ομάδα και ισοφάρισε νωρίς με τον Νέρι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσ ενα πετύχει την νίκη, μένοντας τελευταίος με 3 βαθμούς( η χειρότερη χρονιά του Ολυμπιακού).



Ολυμπιακός- Βέρντερ 3-0 2007-2008

Μετά από δύο απίστευτα διπλά με Λάτσιο και Βέρντερ, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στους Γερμανούς για να προκριθεί στους 16 μετά από το 1998. Ο Στολτίδης έβαλε μπροστά τους ερυθρόλευκους, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με ασύλληπτη κεφαλιά έκανε το 2-0 ακαι λίγα λεπτά μετά ο Στολτίδης κλείδωσε και πάλι τη νίκη-θρίαμβο-πρόκριση στην επέμνη φάση, με τον Ολυμπιακό να κάνει ονειρική χρονιά.



Ολυμπιακός- Άρσεναλ 1-0 2009-2010

Μετά από δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός κυνηγάει και πάλι την πρόκριση και αυτή τη φορά έχει απέναντι του την Άρσεναλ που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και δεν καίγεται για τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός με το γκολ του Λεονάρντο με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου έφτασε σε μία νίκη που του έδωσε την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη φορά( δεν είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2008-2009).



Ολυμπιακός- Άρσεναλ 3-1 2011-2012



Και πάλι στο δρόμο του οι κανονιέρηδες. Ο Ολυμπιακός συνθλίβει την Άρσεναλ με 3-1 αυτή τη φορά, κάνοντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Με τον Τζεμπούρ ανοίγει το σκορ, κάνει το 2-0 με τον Φουστέρ και κλειδώνει τη νίκη λίγο πριν το τέλος με τον Μοντέστο. Και εκεί που όλα πήγανα σωστά και ο Ολυμπιακός θα έφτανε στους 16', η Μαρσέιγ έκανε το 2-0 2-3 απέναντι στην Ντόρντμουντ και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός, συνεχίζοντας μέχρι τους 16 του Europa.



Ολυμπιακός- Άρσεναλ 2-1 2012-2013

Το καλό τρίτωσε για Ολυμπιακό και Άρσεναλ, μόνο που αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχνοντας ηττηθεί στον ποηγούμενο αγώνα από τη Σάλκε. Οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με τον Ροζίτσκι, αλλά ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι με τα τέρματα των Μανιάτη και Μήτρογλου και έκλεισε πανηγυρικά την χρονιά στο Champions League, πάλι με 9 βαθμούς, πηγαίνοντας ως 3ος στο Europa League.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου